Saker som vi gör

I Tokyo tog en man sin revanch på samhället genom att ställa sig mitt i gatan och dirigera om trafiken.
På ett café i Prag sitter en gubbe och läser en tidningsnotis, innehållandes denna kryptiska mening. Sen reser han sig från stolen, kysser servitrisen på kinden och går ut genom dörren utan att betala. Servitrisen rodnar och ser förvånat efter honom innan hon återgår till att torka av borden. När hon kommer fram till det sista bordet får hon syn på ett kvitto som någon har lämnat. Hon ser sig försiktigt om innan hon plockar upp det och lägger det i fickan.
Fyra timmar och fyrtiotvå minuter senare ger hon bort kvittot till sin pojkvän som jobbar som sockervaddsförsäljare på ett tivoli utanför stan. Han läser kvittot och skrattar högt flera gånger, för på kvittot står följande:

15 damtrosor
1 hög hatt
1 påse jordnötter
1 flygbiljett
1 luftgitarr
3 små rätter
9 döskalleringar
7 små dvärgar
1 vitlök

Sen går han hem och skriver en bok om personen som lämnade kvittot. Boken blir en stor succé och säljer i miljontals exemplar över hela världen.
Ett av dessa exemplar hamnar först i en bokhandel i Seattle. Där köper en äldre man den för att ge bort till sin fru i födelsedagspresent. Men sedan glömmer han boken i bilen och samma natt blir bilen stulen. Killen som har stulit bilen får syn på boken och slänger den i en papperskorg i ett gatuhörn. Där hittar senare en fattig gatupojke boken. Han kan inte läsa men bläddrar ändå förtjust i boken en stund. Sen klättrar han upp på en bro där han ställer sig och river ut alla sidorna i boken, viker ihop dom till pappersflygplan och kastar dom i vattnet.
En kille som sitter och fiskar får syn på sidorna som flyter förbi i vattnet och är sedan glad resten av dagen. På kvällen bestämmer han sig för att ringa upp sin bror i Sverige och prata med honom för första gången på ett år. Det är ingen som svarar så han läser in ett meddelande på telefonsvararen. När brodern kommer hem efter en blöt utekväll och lyssnar av telefonsvararen börjar han gråta. Sen sätter han sig vid pianot och spelar ett stycke av Chopin. Efter en stund hör han ljud från andra sidan väggen. Han tänker först att hans grannar vill att han ska sluta spela men sen inser han att de i själva verket har sex. De är i full färd med att skapa en dotter. En flicka som tjugotvå år senare kommer rusa rätt ut på en livligt trafikerad gata i Tokyo men på ett mirakulöst sätt överleva. För bakom henne står hela tiden en man och dirigerar om trafiken.

Kommentarer
Postat av: Jazzkatt

Fint citat i inledningen. Har du sett den filmen (Sans Soleil)?

Grattis på namnsdagen!

Postat av: valle

Har tyvärr inte gjort det. Men jag måste göra det.

Jaså, jag har namnsdag idag. Det visste jag inte, men tack så mycket.

2007-04-18 @ 10:29:57
URL: http://imemine.blogg.se
Postat av: Niklas

Fan Valle, jag fick gåshud av att läsa det här. Kan vara att det är kallt också, jag vet inte, men det var riktigt bra faktiskt.

2007-04-18 @ 10:43:28
Postat av: catrin

jag får starka amelie från montmartre-vibbar av berättarsättet. det är fint.
vissa händelseförlopp känns kanske lite väl random, men det gör egentligen ingenting, för det är ju lite det som är.. grejen.
fint ihopknutet; början & slutet liks.

2007-04-18 @ 19:35:37
URL: http://jagtyckerinteomfiskbullar.blogg.se
Postat av: mamma

Det är intressant att läsa allt beröm du får hela tiden. Jag såg att du lagt in "Sagan om Klumpa" på Poeter.se. Då slog det mig en sak. För det mesta är det ganska blandat killar och tjejer som kommenterar dina texter, men "Klumpa" har bara fått kommentarer av tjejer. Hur står det till killar? Har ni dålig inlevelseförmåga?

2007-04-18 @ 19:37:38
Postat av: Patrik

Vemodigt vackert. Jag vill läsa mer!

2007-04-21 @ 12:04:55
URL: http://pudding.blogg.se
Postat av: valle

I could have gone on forever... men någonstans måste man som bekant sätta punkt. Dock vill jag ta tillfället i akt och tacka för alla kommentarer. Tack och bock.

2007-04-21 @ 13:09:25
Postat av: maria

men åh valle! det här är, precis som de säjer ovan, alldeles underbart fint o med starka amelié-vibbar. men det är bara fint.
du är för begåvad för ditt eget bästa :P

2007-04-24 @ 10:18:06
Postat av: maria

(eller kanske snarare för mitt eget bästa haha)

2007-04-24 @ 10:18:26
Postat av: Samuelmarianne

Hello! Very interesting and professional site.

2010-04-07 @ 11:35:35
URL: http://samuelmarianne.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback