En guidad tur på Myspace

En bra grej med Myspace är förstås att man kan hitta så mycket ny och bra musik där. En dålig grej är att det finns så enormt mycket att det ofta krävs att man har gott om tid och tålamod för att hitta fram till den bra musiken. Tur för er då att jag för tillfället har i alla fall ganska gott om både tid och tålamod. Därför har jag letat upp några artister åt er som ni kanske inte har hört men som jag tycker att ni absolut borde höra.
P.S: Bästa sättet att hitta fram till musiken man gillar är ju att gå in på sina favoritartisters sida och kolla igenom deras vänlistor. Fast det har ni nog redan tänkt på...

The Sibling People -
http://www.myspace.com/thesiblingpeople

The Sibling People är ett danskt band, men de låter mycket som ett amerikanskt lo-fi-band med 70-talsinfluenser. De tycks vara en del av en dansk lo-fi-scen där band som Sekten, Attaboy och Kostcirkeln ingår. Alla de nämnda banden kan vara värda att kolla in men jag tycker nog att The Sibling people är bäst.

Oh Sweet Music! - http://www.myspace.com/ohsweetmusic
Svenskt indieband från Stockholm. De låter väldigt mycket som alla andra indieband, inte så mycket som utmärker dem egentligen. Men det är en del detaljer i låtarna som jag faller för, bäst är nog "let's Go To War" och "Oh Daniel".


Napoelon - http://www.myspace.com/napoleonmusik
Ni kanske redan har hört talas om deta soul/indie/comedy-band från Uppsala. Om inte gör ni bäst i att kolla upp dem. Jag lyssnade på dem för första gången innan jag skulle åka iväg till Peace & love-festivalen eftersom de skulle spela där. Tyvärr missade jag konserten eftersom vi kom dit försent, men jag kan tänka mig att de är ett riktigt bra liveband. De har en sjukt lång influens-lista men jag har inte riktigt lyckats höra alla influenser i låtarna än...

Tilligirl - http://www.myspace.com/tilligirl1
Om man inte tycker Queer-låten är rolig har man nog ingen humor alls. Missa för guds skull inte det avslutande "Jan Guillou-partiet". "solsken ur din mage" är fin också...

Ingenting - http://www.myspace.com/nadazipp
Kommer ni ihåg hösten 2006 när ni hörde "Punkdrömmar" för första gången? Ack, vilken fin tid det var. Men istället för att längta er tillbaka till dessa dagar kan ni gå in och lyssna på Erik Wikströms sköna remix av nämnda låt.

Bruised Springteens - http://www.myspace.com/bruisedspringteens
Okej, de låter visserligen mer som Mando Diao än som Brucan men man måste i alla fall säga att de har valt ett väldigt bra namn. Och jag älskar att det står "Are you bruised yet?" Det är sånt som gör mig glad. "She Was A Springteen" heter den bästa låten.

Florence Valentin - http://www.myspace.com/florencevalentin
Hurra! Florence Valentin är tillbaka! I alla fall har de en ny låt och på lördag ska de tydligen ha en spelning på Debaser Medis. Missa inte det, ni som bor i Stockholm. Den nya låten är väldigt mycket Florence Valentin kan man säga... melodin påminner starkt om The Clash "Rudy can't fail", men vad gör det när den är så bra?








Kommentarer
Postat av: emma

nej vad coolt! jag stod senast idag & tänkte på florence då våren har kommit & allt. väldigt väldigt vår 2005! fast jag gillar inte hur dom har blivit mer håkan. humhum.

Postat av: emma

oh ja, boken är verkligen finfin, inte en sån man slutar tänka på liksom. btw så ska den filmatiseras & släppas i sommar! hum, jag tror jag kommer bli besviken..
hah, jo, kanske, det var länge sen jag hörde dom & 2005 tyckte jag ju om håkan & allt som lät som honom, så kanske (: men den nya låten var lite extrem, men fin, såklart. (:
btw, tack för att du säger att vi kan stoppa vetenskapsmännen! det får mig att bli lugnare.

2007-03-14 @ 09:20:35
URL: http://blizzard.blogg.se
Postat av: catrin

tack för medlidandet, jag uppskattar det.

min kurator är bra men jag får honom att framstå som störd. hurra liksom.

är fevers & mirrors verkligen ett bra köp när man är värsta låg? help me.
kram

2007-03-15 @ 19:21:50
URL: http://jagtyckerinteomfiskbullar.blogg.se
Postat av: Svartpeppar

Å finfint! Ska bli kul å se vad Florence Valentin kan göra. Älskade första EPn men albumet var lite trist dock!

2007-03-21 @ 20:28:28
URL: http://svartpeppar.blogg.se
Postat av: Abelnatasha

Great web site! I love the content, pics and hard work!

2010-06-29 @ 11:45:14
URL: http://abelnatasha.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback