De rätta svaren

Först får jag väl säga att det var roligt att så många var med och gissade. Jag tror inte jag har fått så här många kommentarer på något inlägg tidigare. Den absolut roligaste kommentaren stod Mr. Rad för, tyvärr har jag inte hans adress, annars hade jag nog skickat ett bonuspris till honom.


1. Jag har inte varit i Turkiet. I övriga länder har jag semestrat, i Singapore var jag visserligen bara ett dygn på vägen till Australien men i alla fall.

2. När jag på min ålders höst nedtecknar mina memoarer ska jag döpa dem till "Jag har varit full i alla städer". Jag har ett antal städer kvar att beta av innan jag kan leva upp till den titeln men jag jobbar hårt på det!
När jag gick sista året på gymnasiet var jag på utbytesstudentresa till Italien. De första dagarna var vi i Rom och därefter åkte vi tåg upp till Milano. Det var en fin resa. Det jag minns bäst av Rom är att jag satt i Spanska Trappan och åt glass och att vi var på någon liten kareokebar där jag försökte övertyga min vän Daniel om att vi borde sjunga Aquas "Barbie Girl" tillsammans. Så nog var jag full alltid.
Sydney har jag förstås också varit full i, tillsammans med en massa andra backpackare. Jag glömmer aldrig Clinton från Nya Zeeland som på fullt allvar trodde att det fanns isbjörnar och pingvinar i Sverige. Jag ville inte förstöra fantasibilden som han hade byggt upp så jag avslöjade aldrig sanningen, istället frågade jag honom om de hade elefanter på Nya Zeeland.
Och Göteborg... ja, vem har inte varit full i Göteborg?
Rätt svar är alltså Oslo. Jag är faktiskt osäker på om jag ens har varit i Oslo någon gång. Det är väl därför. Annars blir jag alltid full när jag kommer till en ny stad, det är som någon sorts naturlag.

3. De berömda orden som yttrades var "DÄ GIS!" vilket givetvis betyder "Där gris!" Är man uppvuxen på en bondgård är man mer van vid griskultingar än spädbarn. Och redan vid födseln uppvisade min syster alltså en enastående likhet med en gris. Sen dess har hon bara blivit mer och mer grislik för varje år som gått... Nejdå, jag skojar bara. Det kanske är jag som är den största grisen i familjen. (För övrigt fick ni lite hjälp på den här frågan eftersom det stod i frågan att orden var riktade till syrran.)

4. Många som gissade trummor här. Rätt svar är dock gitarr. Jag tog faktiskt trumlektioner i ett halvår när jag var typ nio år. Gitarr har jag också försökt lära mig att spela men jag har aldrig tagit några lektioner. Jag brukar tänka, "Det kan väl inte vara så svårt att lära sig spela lite gitarr, det kan ju varenda jävel". Men alltid när jag sätter mig och försöker ta ut några låtar upptäcker jag att det inte är helt lätt i alla fall. Dessutom är det mycket tråkigare att spela gitarr än piano så jag blir aldrig särskilt bra.

5. Det här var nog en svår fråga för de flesta. Jag har nog inte skrivit så mycket om min morfar här. Eftersom han dog innan jag föddes vet jag inte så mycket om honom heller. Men jag vet att han kom från Lettland vilket gör mig till en fjärdedels lett (och tre fjärdedelar tung).

6. Trogna bloggläsare kanske minns min bakelsespecial för ett tag sen. Ni som minns den minns säkert också att det börjar vattnas i munnen på mig när jag tänker på morotskaka. Livet utan morotskaka skulle vara som kaffe utan grädde eller som Beatles utan Ringo Starr.

7. Jag har många gånger funderat på att tatuera in Fantomens goda märke men jag har aldrig kommit mig för att göra det. Men ni som gissade på det goda märket får ändå ett halvt poäng eftersom det tyder på goda Valdemar-kunskaper att veta att jag gillar Fantomen.
Det rätta svaret är bob hund-hunden. En gång hade jag en dröm i vilken jag mötte bob hunds sångare Thomas Öberg och han skällde ut mig för att jag hade tagit deras logga utan att fråga om lov först. Med tanke på hur många bob hund-t-shirts det finns i det här landet så tror jag inte han skulle bry sig så mycket i verkliga livet. Han kanske rentav skulle bli smickrad.
Andres Lokko skrev en gång en krönika på den gamla musiksajten Feber där han förklarade att om han någonsin skulle tatuera något på sin kropp så skulle det bli Motown-loggan. För att aldrig glömma varför han en gång började lyssna på musik. Själv har jag bob hund-hunden för att aldrig glömma att jag innerst inne är en idiot.

8. Bungyjump har jag aldrig vågat mig på. Det förefaller mig ganska korkat att slänga sig mot marken med bara en gummisnodd runt benen. Jag menar, tänk om den går av!
Allt det andra har jag testat minst två gånger. Om ni vill ha bevis på att jag har flygit luftballong kan ni komma hem till mig och beskåda mitt Ballongfararbevis som jag har uppsatt på väggen.

9. Broder Daniel har jag märkligt nog aldrig sett live. Däremot har jag sett en full Henrik Berggren ensam på scenen med en akustisk gitarr. Men det var en ganska dålig kompensation tycker jag. Eftersom de har splittrats nu lär jag väl inte få se dem heller om de inte gör en återföreningsturné när de är 70 år förstås... Att se Henrik Berggren stå och sjunga "Shoreline" om femtio år kommer nog kännas lika konstigt som de måste kännas att se The Who spela "My Generation" idag.

10. Ingen frågesport utan åtminstone en kuggfråga. Rätt svar på den här är förstås att allt detta kan ske och har skett ett antal gånger. Allra vanligast är kanske de två sista alternativen, det skedde så sent som igår. Men det är inte helt ovanligt att jag springer baklänges eller citerar Lennart Hellsing heller.
Poäng alltså till de som har gissat alla, inget poäng till övriga.

Svaret på utslagsfrågan är 19 stycken (boxar räknas då som en skiva). Ett stort plus i kanten till thisismycat som var den ende som gissade helt rätt på den här.

Den som hade flest rätt var min syster Lena. Hon känner tydligen sin bror ganska bra, men hon hade glömt att jag har tagit trumlektioner och hon hade ingen aning om hur många bruceskivor jag har. Men eftersom hon hade lite handikapp genom att jag har bott tillsammans med henne under större delen av mitt liv så fick hon egentligen inte delta.

Efter syrran var det faktiskt ingen som hade mer än fem rätt. Tydligen var det kanske en lite väl svår frågesport. Eller också är ni bara ganska dåliga på Valdemar-kunskap. Jag föreslår därför att ni sätter er och läser på lite, vem vet, om några år kanske det blir ett jeopardyämne.
Men vi har i alla fall en vinnare som hade fem rätt och det är ingen mindre än: Jazzkatt!

Jazzkatt kan förvänta sig ett litet paket någon gång inom de närmaste veckorna. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad som kommer finnas i paketet men jag lovar att det kommer bli något fint.
Återigen tack till alla deltagare!
Kommentarer
Postat av: Lena

det där med trummorna vs gitarr tänkte jag nog inte efter så mycket på. jag minns dock att kolbjörn tog trummlektioner och då tänkte jag att det kanske var det jag mindes när jag tänkte att jag mindes att du gjort det. men jag erkänner mitt nederlag!
dock ansåg jag mig utom tävlan när jag svarade, jag gjorde det mest för att det var kul att se vad jag kunde.

Postat av: thisismycat

Lätt att gissa rätt på skivorna när du har skivsamlingen upplagd på internet, vet du. Så mycket detektiv lekte jag i jakt på de rätta svaren... Men inget fick man för det...

2007-09-03 @ 11:44:51
URL: http://thisismycat.blogspot.com
Postat av: valle

Jag misstänkte nästan att du hade kollat där...

2007-09-03 @ 15:56:16
Postat av: catrin

tack så mycket för kommentaren på min text! jag blir khlad hest!

2007-09-05 @ 17:02:21
Postat av: den riktiga maria

ahhhh......nar har du sett bruce da? du har sakert berattat det for mej, bara att jag inte minns... du sag honom pa Seeger-turnen kanske? eller vanta, med din farbror kanske? jaja... jag lovar att plugga pa battre tills nasta gang! :)

2007-09-10 @ 15:02:46
URL: http://thelostfeeling.blogspot.com
Postat av: valle

jag såg honom på Stadion i Sthlm. 1999. Med min farbror, mycket riktigt. and it was magic in the air...

2007-09-10 @ 19:48:06
URL: http://imemine.blogg.se
Postat av: Olle

Nehej du farbror var inte med den gången bara far!

2007-12-05 @ 23:10:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback