Norrland.

Jag har åkt mycket bil i helgen. Östersund tur och retur innebär för min del sexton timmar i en bil tillsammans med min löjliga familj. Men det gick det också.
Jag var, närmare bestämt, på Norderön som ligger i Storsjön som ligger utanför Östersund som ligger i Norrland. Dom påstår att Östersund ligger i mitten av Sverige men jag anar ugglor i mossen. Jag menar, tänk er en så lång sträcka bara fylld av barrträd och enstaka stugor, det är ungefär som att försöka föreställa sig att universum är oändligt.

Men det var riktigt skojigt i alla fall. Jag badade tunna och blev norrlandsfull (komparera adjektivet full: full, hagforsfull, norrlandsfull). Jag dansade lite också, ett halvbra band spelade en massa ramones- och green day-låtar (David skulle ha varit där!) men sen avslutade dom med en seg Nirvanalåt. Det borde vara dödsstraff på sånt.
Sen gick vi en halvmil klockan fyra på natten och det var svinkallt. Men det kändes i alla fall väldigt Norrland.

Nu är jag tillbaka på universitet och det känns väl... sådär.

Ta mig till kärlek, ta mig till dans...

Ge mig nåt som tar mig någonstans! För jag behöver få springa fram och tillbaka på midnattsgatorna, jag behöver få dansa utan några tankar på morgondagen osv. Bara för att det var så himla längesen jag gjorde nåt sånt. Nuförtiden blir det mest bara att man sitter och disskuterar. Och det kan ju vara kul. Ibland. Men ibland känner jag mig bara trött och uttråkad.

På lördag ska jag upp till Östersund på trettioårskaberas. Det blir nog kul och förhoppningsvis kanske det kan bjuda på lite dans också. Men det grämer mig ändå lite att jag missar en skakonsert här i Karlstad med "Lord Eddy and the Thugs". Dom var grymma när dom spelade på treöresfestivalen förra året har jag för mig. Men jag kan blanda ihop dom med några andra också, mina minnen från den dagen är ganska dimmiga. (Förresten tycker jag att treöresfestivalen borde byta namn till "På kanelen i kanalen-festivalen".)

Imorgon har jag tenta i fonetik och jag borde nog läsa på inför den istället för att bara sitta här och ordbajsa. Men jag har inte riktigt motivationen, även om fonetik kan vara riktigt kul faktiskt.

Och idag upptäckte jag att värsta grymma tjejen går i min klass. Varför har jag inte lagt märke till henne tidigare? Jag vet inte ens vad hon heter. Och fråga efter hennes namn tror jag inte att jag ska, för jag är lite rädd att hon ska heta nåt som inte låter bra. Tralala.  

Klipp & Klistra

 Four jobs you have had in your life?
1. Dräng
2. Paketerare
3. Biblioteks-pryo
4. bageri-pryo

Four movies you could watch over and over:
1. Gudfadern 1 och 2
2. A Clockwork Orange
3. Sagan om Ringen-filmerna
4. Dum & Dummare

Four places you have lived:
1. Östra Skymnäs
2. Karlstad
3. Motala
4. Australien

Four TV shows you love to watch:
1. Scrubs
2. Debatt
3. South Park
4. Simpsons

Four places you have been on vacation:
1. Cuba
2. Uganda
3. Spanien
4. Egypten 

Four websites you visit daily:
1. dagensskiva.com

2. helgon.net
3. hotmail.com
4. imemine.blogg.se

Four of your favorite foods:
1. Pannkakor med mycket sylt
2. hemmagjorda pommes och starkt kryddade kötbullar
3. Spaghetti och köttfärssås
4. Pizza

Four places you would rather be right now:
1. Island
2. Rio De Janeiro
3. New York
4. Paris

Sån är jag.

Tattoo you!

När jag skriver det här har det gått ungfär 5 timmar sen jag tatuerade mig.
Det gick rätt snabbt och gjorde inte fullt så ont som jag var rädd att det skulle göra men jag hade en otrolig ångest inatt kan jag säga. Men det är väl som det ska vara antar jag, det är trots allt något man kommer få leva med livet ut.
Men nu är det gjort i alla fall och jag ångrar mig inte en sekund. Jag kanske ska tillägga att det inte är något plötsligt infall att tatuera mig, jag har funderat på det i minst två månader, men jag har inte pratat med nästan någon om det. Faktumet att jag bor mittemot en tatuerare i Karlstad var kanske det som fick mig att komma till skott till slut.

Så, ni undrar förstås vad det är jag har tatuerat?
That's for me to know and for you to find out.
Jag tänker bara säga att det är en symbol jag tycker mycket om, och det känns bra att alltid ha den nära hjärtat. Så.


Happy valentines day!

Ge mig nåt som tar mig någonstansBut remember: everyday's the 14:th.

------------------------------------------------


För övrigt så tycker jag att den här korthysterin har gått för långt. Man måste till och med köpa ett särskilt kort för att använda skrivarna här på universitetet. Förut upptäckte jag att jag hade tappat bort mitt utskriftskort och fick därför köpa ett nytt för 20 spänn bara för att kunna skriva ut en sida. The world has gone crazy.

Honey pie

Så var det måndag igen då. Jag ska försöka sammanfatta dom senaste dagarnas händelser lite kort och koncist utan att snöa in på en massa detaljer.
I torsdags köpte jag ett munspel, ett nothäfte med alla beatleslåtar och lite kläder. Det är skönt med munspel, rätt lätt att lära sig spela och lätt att ta med till skillnad från ett piano. Om jag bara kunde förstå varför alla glor på mig sådär när jag sitter och spelar på biblioteket och på bussen.* Sen var jag och kollade på lägenheten som jag planerar att flytta in i. Lyckades virra bort mig lite på vägen dit, vilket bör ses som en bedrift eftersom det egentligen inte alls är svårt att hitta till den. Den var... liten, men rätt mysig och nyrenoverad. Så jag har beslutat mig för att ta den, om jag får cellskräck får jag väl försöka få tag i nåt annat till hösten. I början av mars flyttar jag in.
I fredags drog jag över till Karlskoga och hälsade på Tobbe. Vi spelade in en av mina sånger som faktiskt blev bättre än jag hade kunnat förvänta mig. Sen körde vi ett Beatles-medley vilket var enormt kul.
Sen blev det lördag och jag återvände till Karlstad, gick på föreställningen "Vem har lurat alla barnen" tillsammans med Lena och modern. Den var bra, riktigt bra t.o.m. och jag vet att alla andra tycker det också men jag måste bara få säga att Laleh är otroligt charmig. När jag återvände till lägenheten var det fest, det dracks rödvin och filosoferades om livet och döden och tatueringar. Jag fattar inte vad det är men jag blir alltid så trött av rödvin nuförtiden, svunna äro dom dagarna då alkoholens inverkan hade en euforisk lyster numer tyckes det enbart spä på den allestädes närvarande melankolin. Eller nåt.
Från rödvin är inte steget långt till Carl-Johan Vallgren. jag håller på och läser "Den vidunderliga kärleken" nu. jag vet inte riktigt om det är en drift med eller en hyllning till 1800-talets romantiska epos. Jag menar kan man verkligen skriva saker som "hennes hy var vit såsom mjölk och hennes ögon som två djupa brunnar" ( det är inget korrekt citat eftersom jag inte har boken här men det är i den stilen i alla fall). Kan man verkligen skriva så idag och mena allvar?
Bakfyllesöndagen ägnades som så många andra bakfyllesöndagar åt filmtittande. Först "Crash", en amerikansk film, som var mycket bra. Sen "Stockholm Boogie". en solklar kalkon men i alla fall en rätt underhållande sådan. Lite kul var det att dom spelat in en "bakom kulisserna"-film ör att fylla ut eftersom den egentliga filmen var så kort. 


*OBS: Detta är ett skämt. Du får skratta om du vill men om du inte tyckte det var roligt går det också bra att låta bli. 

The SupremesJag var på skivmässa i lördags. Det är farligt med skivmässor, eller rättare sagt det är farligt med bootlegs. Man vet ju aldrig riktigt vad man får för pengarna, man kan ha tur och få en skitbra konsertinspelning med bra ljud men man kan lika gärna ha otur och få en kass spelning med kasst ljud. Det är klart, det är ju en chansning att gå på konsert också men där är det i alla fall för det mesta bra ljud. Jag köpte en Springsteen-skiva från -71(!) alltså långt innan han spelade in sin debutplatta, "Don't Shoot The Piano Player" - en Dylanskiva från 2002 och en skiva med lite udda Velvet Underground -låtar. Ingen av dessa var särskilt bra, i fallen Springsteen och V.U. berodde det på kvaliten på ljudet och i fallet Dylan berodde det på att han sjunger som en jävla kråka nuförtiden (vilket jag i och för sig redan visste).

Men, men jag köpte lite bra grejer också; Jeff Buckleys två första och The Knifes "Deep Cuts" på cd. Och på vinyl; Beatles - Sgt. pepper (som jag förvisso har på cd också) och The Supremes Greatest Hits.

     
Jag har inte ägt någon skiva med The Supremes tidigare vilket är rätt illa. För om The Ramones är arketypen för hur ett rockband ska låta är The Supremes arketypen för popmusik eller grunden som hela Motown vilade på. Man kan säga så här också: The Supremes skulle inte ha varit någonting utan låtskrivartrion Holland-Dozier-Holland som hade förmågan att skriva såna perfektionistiska, bombastiska popexplosioner. Och Holland-Dozier-Holland skulle knappast ha varit någonting utan The Supremes otroliga röster och charm. 
När jag sätter nålen till skivan hör jag först ett svagt knaster och sen ett crescendo och sen bara STOP! IN THE NAME OF LOVE och det känns som om någon tar tag i hjärtat och rycker det ur bröstet och sen står man bara där och gapar och det är det, systrar och bröder, som popmusik handlar om.   

Världens sötaste Amelie

Gott och blandat vecka 5

Jag håller på och letar efter en lägenhet, det går sådär. Nästa vecka ska jag kolla på en i närheten av universitet. Den är visserligen ganska liten men å andra sidan är hyran billig. Och jag är ganska liten också så jag behöver inte så mycket plats. Den här veckan har det tapetserats i lägenheten jag delar med två andra för tillfället. Det innebär att det har varit väldigt trångt i några dagar och det i sin tur är väl kanske en bidragande orsak till at jag känner att jag borde hitta något eget snart.

Appropå ingenting så har jag världens längsta halsduk. Den är säkert tre meter lång. Jag känner mig lite som en polarforskare när jag tar på mig den. Men vad gör man inte för att se ut som en äkta rödvinsbohem?

Här kommer några saker som gjort mig glad denna vecka:


1. Mat: Soppa - Jag känner mig lite stolt eftersom jag lagade till en jättegod soppa igår. Jag funderar lite på att laga till en jättesats och bjuda på på torget så alla kan se, eller rättare sagt smaka, vilken utmärkt kock jag är. 

2. Teveprogram: Malmvägen - Det är rätt skönt att se att dokusåpor inte måste gå ut på att förudmjuka människor så mycket som möjligt. Malmvägenprojektet är en bra idé och rätt kul att se på också.

3. Bok: The Curious Incident of the Dog In the Nighttime by Mark Haddon - Huvudpersonen som också är berättare har Aspbergers syndrom vilket bl.a. innebär att han tolkar allting bokstavligt, har svårigheter med att avläsa ansiktsuttryck och är oförmögen att ljuga. Väldigt bra bok faktiskt, läs!

4. Musikvideo: Jenny Wilson - Let My shoes Lead Me Forward - Kul video, bra låt. Kanske ska köpa Jenny Wilsons skiva eller nåt med First Floor Power. Undrar förresten vem som är mest skollärarinna av Jenny Wilson och Frida Hyvönen?