Tävling

Jag har skrivit en berättelse som enbart består av lösryckta fraser från olika sånger. Dom flesta, men inte alla, har jag översatt från engelska till svenska. Försök lista ut vilka sånger jag har plockat ifrån, en poäng om ni vet artisten men inte låten och vice versa, två poäng om ni kan säga både låten och artisten. Totalt ska det vara 25 olika låtar (en låt återkommer två gånger).


F.ö. stal hon mitt hjärta

En gång hade jag en tjej, eller ska jag kanske säga att det var hon som hade mig.

Redan när jag bara var en pojke så förvirrade du mig med med dina källarkläder och ditt spöklika ansikte. En varm, hemsökt sommar satte du mig i baksätet och tog mig på en tur. Jag räknade bilarna på motorvägen och vi skrattade och spelade spel med våra ansikten. Det var som att vi var förtrollade av leken och av livets idé.

Det känns som att det var så längesen, eller var det igår som vi låg på golvet och lärde oss vad våra kroppar var till för?
Minns du den gången då du körde en hel natt bara för att möta mig i gryningen? Och minns du den gången då jag försökte rädda en duva som hade skadat vingen men dagen efter hade en gatukatt varit där och tagit den.

Det var en gång, det var en fest och jag kunde inte bry mig om vad jag sa eller gjorde där. Så vi smög från festen, trots att vi hört alla historier om hur svarttaxichaufförer kör så ramlade vi in i en taxi och jag viskade:
Prata inte, lägg bara ditt huvud på min axel och sov på min arm.

Återigen grydde dagen mot din bleka skuldra och ditt hår flöt över kudden som en sovande gyllene storm.
Jag frågade om du fortfarande skulle älska mig när jag blir gammal och tappar mitt hår men  du svarade bara: Vi kan leva för evigt i natt, tänk inte på morgondagen.

Men så en dag vred du försiktigt runt nyckeln till bakdörren och lämnade bara efter dig ett papper som du hoppades skulle förklara allt.
Och nu famlar jag bara runt i blindo, när jag insåg att jag hade gjort fel var du redan borta.

Igår fick jag ett brev från dig om den tiden då dörrhandaget gick sönder. Du frågade hur jag mår nu, ska det föreställa något sorts skämt?


Kommentarer
Postat av: Nillas

Såhär på rak arm: Neutral Milk Hotel - The King Of Carrot Flowers, Rocky Dennis - Black Cab, Håkan Hellström - Ramlar, Beach Boys - Don't Talk Put Your Head On My Shoulder, Beatles - When I'm 64 och så han vissångaren som jag inte minns namnet på - Jag Ger Dig Min Morgon

Postat av: maria

åhhh du måste publicera svar sen. jag är usel på sånt här, men ok:

- Neutral milk hotel - in the aeroplane over the sea
- Bright Eyes - First day of my life
- Håkan - ramlar
- håkan - jag hatar att jagh älskar dej och jag älskar dej så mycket att jag hatar mej
- rocky dennis -black cab
-beach boys
- bruce springsteen

2006-11-13 @ 17:49:18
URL: http://thelostfeeling.blogspot.com
Postat av: Tobias

En midsommarnatts dröm också, med Håkan.

2006-11-15 @ 09:02:08
URL: http://www.paragona.se
Postat av: Tobias

Och kanske... Simon & Garfunkel - "The Boxer"?

2006-11-15 @ 09:06:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback