Det tänkande djuret

Scenario:

Det är lördagkväll.
Du sitter ensam i ett hörn, på en stol vid ett bord på en nattklubb i valfri svensk stad och undrar vad du gör där. På dansgolvet spelas  Usher och Pussycat Dolls på väldigt hög volym. Ibland sätter DJ:n på en låt med Carola eller Gyllene Tider. Då dansar alla, skriker och vevar med armarna i luften som besatta. Du undrar varför ni inte kunde ha stannat kvar på förfesten där det 
1) spelades bra musik
2) var trevligt folk
3) spriten var gratis
 
För att ingen ska tro att du är ensam reser du dig och går bort till baren och köper en öl. Sen går du fram till några du känner. Du skriker för att göra dig hörd, men det är ändå ingen som lyssnar på dig. Efter ett tag ger du upp. Du dansar en stund, inte för att du vill men för att du inte har något annat att göra. Plötsligt skäms du lite för att du står och dansar till äcklig svennediskomusik. Du går bort till baren och köper en öl till. Du blir ännu fullare än du redan är. Du tänker att du kanske skulle våga gå och fram och stöta på  en vacker person av det andra könet. Det gör du inte. Istället går du tillbaka till baren och köper en öl till. Sen känner du att du måste gå på toaletten. Eftersom du inte klarar av att pissa bredvid en massa andra män som står och glor på dig står du och väntar på att den enda toaletten ska bli ledig. Det blir den inte. Det är säkert något fyllo som har låst in sig och somnat där inne. Du ställer dig i ett hörn av pissoaren och lyckas till slut uträtta ditt behov. Du tvättar händerna och går ut igen.
Du går tillbaka till dina vänner och försöker återigen göra din röst hörd. Det går inte så bra den här gången heller. Du ser en tjej som du varit intresserad av ett tag. Skrikandes frågar du om hon vill följa med och sätta sig på uteserveringen ett tag. Till din stora förvåning nickar hon och ni går ut. Utanför är musiken lite lägre, ni slår er ner vid ett bord. Du pratar fort och osammanhängande om musik och om film och om din uppväxt och om plugget och om framtiden och om om om... Hon skrattar lite åt dig. Du låter henne inte säga så mycket men varje gång hon gör det nickar du som en idiot. Du frågar henne om hon vill följa med till baren så kan du bjuda på en drink. Hon säger att hon tyvärr måste gå tillbaka till sin pojkvän. 
Besviken sitter du kvar en stund och förbannar din olyckliga stjärna. Sen går du in igen och tar en till öl. Plötsligt stänger dom. Alla trängs för att komma först till garderoben. När du till slut lyckats ta dig ut försöker du hitta dina kompisar men dom har försvunnit. Du köper en hamburgare med extra allt på. Efter att du har ätit den känner du dig lite illamående. Eftersom bussarna har slutat gå får du till slut tag på en taxi och åker hem ensam. Taxametern blir dyrare än du trodde men du kan inte göra något annat än att betala.
När du kommer in i din tysta, mörka lägenhet känner du för att slå sönder något. Men det gör du inte. Vad skulle det tjäna till? Dessutom sover ju grannarna. 
Nästa morgon vaknar du och känner dig som att du har blivit överkörd och hjärnlobotomerad. Du ligger kvar i sängen halva dagen, till slut orkar du ta dig upp och äta lite frukost. Sen går du och lägger dig igen. Du intalar dig själv att det inte var värt det och att du aldrig mer ska göra samma sak igen. 

Det går en vecka. Det blir lördagkväll. Du sitter ensam i ett hörn, på en stol vid ett bord på en nattklubb i valfri svensk stad och undrar vad du gör där...
       

Kommentarer
Postat av: Niklas

Känner igen scenariot, allt för väl.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback