2007 - ett bra år för rabarber


För nästan ett år sen satt jag längst bak i Konserthuset i Göteborg och såg Håkan Hellström sjunga "Jag drömde att jag kunde sjunga, men det kan jag inte..." uppbackad av en hel symfoniorkester. Brevid mig satt en indiepoptjej i femtonårsåldern och brevid henne satt en tant som förmodligen var hennes farmor eller mormor. I just den sången, "Bara dårar rusar in", såg de på varandra och log lite. Det var ett av årets finaste ögonblick.

Nu ser jag att SVT gör årets goda gärning genom att sända en av de här konserterna som Håkan och Sven-Bertil Taube gjorde tillsammans på TV imorgon kväll. Så jag uppmanar alla indiepojkar och flikkor, alla hårdrockare och synthare, alla dataspelsnördar och sportfånar, alla tanter och farbröder och alla andra som känner att de inte hör hemma i någon av de nämnda kategorierna (eller helt enkelt inte vill kategorisera sig) att se den. Jag tror inte att ni kommer bli besvikna.


Andra oförglömliga händelser 2007:Att ramla i trappor med Sanna och bjuda hem tre personer som jag aldrig träffat förut på efterfest i min lägenhet där jag spelade Jungleland för dem på piano ända tills grannen ringde på dörren och sa åt oss att gå och lägga oss.


Ett långt handskrivet brev från Hässleholm, ett vykort med Bukowski på från Uppsala, ett till vykort från Molkom + en massa andra brev, vykort och blandskivor.


Spelningarna med bandet i Ludvika, Eskilstuna, Karlstad, Kristinehamn och Skymnäs.


Alla spelningar jag har sett med andra band och artister; Bob Dylan i Globen, Arcade Fire i Annexet, Håkan Hellström på Liseberg, Grand Central Station i Karlskoga, Suburban Kids på K6 (samt erövringen av en av deras sombreros), Moneybrother och Florence Valentin på Nöjesfabriken, Moneybrother, Säkert! Och Salem Al Fakir i Mariebergsskogen, Laakso på Koriander, TTA på Arena, Emil Jensen på Café T, Marcus Birro på Arenan med mera.


Gummibåtsaktionen


Skrivarträffen i Motala.


Daniels 25-årsfest.


Kollektivet som aldrig blev av men som ändå gjorde mig lycklig när det mesta andra kändes dåligt.


Alla pinsamma fylle-sms och fyllemail jag skickat. Förlåt mig ni som har fått dem. Det är bara mitt fumliga sätt att säga att jag tycker om er.


Poetbåten vid Slussen och att fyllesvamla med David, Lina och Zebastian.


Klassfesten i det gröna på Orrholmen.


En mörk jävla valborg då Christers brorsa dog i en smitningsolycka och en gammal klasskompis söp ihjäl sig.


Titti som höll på att dö men som överlevde, Pelle som låg i koma i flera veckor men som också överlevde även om han inte har blivit densamme som han var innan.


Två giganter som dog; Povel Ramel och Ingmar Bergman. Ni har betytt enormt mycket för mig och lärt mig hur nära avståndet är mellan skratt och gråt.


Poetry Slamgrejen på UNO.


Idaho tillsammans med RFSL.


Ett nattligt samtal med Christer om allt mellan himmel och jord.


En massa dimmiga kvällar på Rumpan, Ankan, Arena och Nöjes som flyter ihop när jag tänker på dem.


Mataktionen.


Sommarfesten med bandet.


Syrrans student.


30-årsjubiléet på gården. Spelningen. Dansen till afrikanska trummor. Talen. Maten. Folket. Allt.


KLAVERTRAMP - VÄRLDENS BÄSTA FESTIVAL! Eller i alla fall världens mysigaste. Fy fan vad bra det blev ändå. Alla uppträdanden, pysselhörnan, stämningen! Och jag läste mina dikter och sjöng mina sånger. Det gick åt helvete förstås, men jag gjorde det i alla fall. Om jag vill återuppleva en enda dag under 2007 så blir det den här.


Arvikafestivalen tillsammans med Grön Ungdom. Det var inte den bästa festival jag har varit på men det var stunder då jag hade jävligt kul. EMiL Jensen. Patrick Wolf. Magic Numbers. Efterfesten hos Sanna. Att dansa framför campingscenen när Dorlene Love spelade.


Cykelutflykten med farsan, syrran och farmor. Skymnäs-Karlstad-Molkom-Skymnäs. Några av sommarens finste dagar (även när det regnade).


Att jag blev publicerad i Proletären, fick med några dikter i "svensk Poet 2007" och att jag har gett ut en bok på Vulkan.


En fantastiskt rolig nollning och en kväll som inte alls blev som jag hade tänkt mig. En kväll då jag hamnade i säng med fel person och hade ett av mitt livs märkligaste samtal.


Att skriva en novell tillsammans med Catrin på en pir i Göteborg, att se Håkan, träffa Jesper och gå på gayklubb.


Höstfesten hemma hos Tobbe.


Pratstunder och simmande med Andreas.


Att bli invald i Kultur- och fritidsnämnden.


Dagen då jag skar mig i fingret och fick ligga på Akuten halva dagen. Ett finger som aldrig blir helt läkt igen men som kanske fungerar som något sorts påminnelse om att jag ska vara försiktig med knivar.


Alfapetkvällarna med farmor.


Regnbågsdagen på UNO, bandplanerandet med Martin, Conny och Livija.


Sittningen på K6.


En dimmig natt på Kvarnen och irrande i Årstadal.


Skivrundan i Vasastan med Maria.

Efterfesterna efter Augustspelningarna. Särskilt den sista på Ankan.


Att jag kramade Anders Wendin på Nöjesfabriken.

Kaffe och samtal utanför Torsby med Bengt Berg.

En köpfri dag och pepparkaksbaket innan.

Min födelsedagsfest.


Också till sist vill jag tacka alla som på olika sätt har berikat det här året; Lena, Marica, Olle, Kari, Gunne, Kolbjörn, Nisse, Janne, Marika, Ingrid, Margaretha, Pelle, Daniel H., Christina, Arvid, Vidar, Åsa, Conny S., Mari, Livija, Sanna L., Martin, Ronny, Petter H., Petter F., Tobias N., Emil, Niklas, Tobias S., Olof, Tim, Peter A., Peter W., Joel, Mathias, Daniel D., Sofia, Ida, Sandra A., Sandra G., Jonna, Sophia, Vanja, Anna, Pia, Sanna, Conny M., Jonas I., Christer, Anders, Micke, "Greven", Catrin, Jesper, Den riktiga Maria , Lena Alexandra, Daniel N., Andreas, Magnus, Lina, Zebastian, Maria F., Gudrun, Christoffer, Frida, David, Jonas P., Johanna, Hedvig, Jessica och Cesar... också typ hundra till som jag bara inte orkar räkna upp nu.

Fatta att jag älskar er.
Jag älskar er för att ni är så jävla dumma, osäkra, naiva, intetsägande och operfekta. Precis som jag.

2007 var ett rätt bra år. Men det är inget mot vad 2008 kommer bli.
You ain't seen nothing yet.

Kommentarer
Postat av: Conny

Sälj det till Hollywood!!! :)

"The year of Valdemar"

jag tror det skulle bli en grym, grym film... speciellt om man plockar russinen ur kakan. (kanske skulle du själv skriva manuset)

Det har minsann hänt en del under ditt år. Mycket dramatik. Kanske ska försöka mig på en egen sammanfattning, men jag vet inte om jag minns det så bra... he he.

Postat av: Lady Jacky

Från en som inte hänger med i vad som visats på Tv det senaste halvåret:
När kan man se Taube och Hellström på TV? Eller har jag redan missat det? :(

2007-12-29 @ 17:58:07
URL: http://himelblau.blogspot.com
Postat av: den riktiga maria

vadå operfekt?!

tala för dej själv!

;)

2007-12-29 @ 21:27:15
URL: http://thelostfeeling.blogspot.com
Postat av: valle

Conny: Det kommer definitivt bli en fantastisk film. Jag kan skriva manus, regissera och spela alla roller.

Lady Jacky: Det visades kl. 21 ikväll. Typiskt nog lyckades jag faktiskt missa det... jag får försöka se reprisen på nyårsafton kanske.

Den riktiga Maria: Jag menade förstås alla utom du. Det förstår du väl.

2007-12-30 @ 00:32:41
Postat av: den riktiga maria

så ska det låta! :)

2007-12-30 @ 16:29:33
Postat av: Lady Jacky

Jag missade det inte. Men min morsa blev arg på mig för att jag inte sagt till henne att det var något sådant trevligt i Gbg i höstas.

2007-12-31 @ 19:19:24
URL: http://himelblau.blogspot.com
Postat av: Lena

fint! Jag har också många fina minnen, kanske ska försöka mig på något liknande. Men jag har två saker att påpeka, för det första är sombreron min! det var jag som fick tag på den, men jag har lämnat den hos dig i lägenheten, men jag ska ha tillbaka den, det kan du ge dig på!
och för det andra, var verkligen Daniels 25-års fest iår? var inte den förra året? Jag tror att det var längre sen vi for till norrland!

2008-01-01 @ 17:17:05
URL: http://moeller.blogg.se
Postat av: Jonatan

Vilken fin sammanfattning av året som var, jag blev typ glad av att läsa det! Samtidigt fick ja lite ångest, du verkade haft jätteroligt medan om ja skulle sammanfatta året skulle jag säga att det var lite sisådär. Äsch jag får styra upp 08, mina nyårlöften var att ge ut en roman, skaffa körkort och flytta hemifrån så detta kan ju blir hur bra som helst!

2008-01-03 @ 13:02:38
URL: http://koksilasten.blogg.se/
Postat av: valle

Jonatan: Ja, det hände mycket kul förra året men också en del tråkiga grejer. Men jag har väl valt att mest fokusera på det roliga här.
Du kommer säkert få ett jättebra år i år.

2008-01-03 @ 14:47:15
Postat av: Zebastian

Åååh ett hedersomnämnande. Man tackar. Rolig uppstapling av allehanda händelser. Du hann med en del 2007. Ha ett underbart 2008.

2008-01-04 @ 08:24:31
URL: http://denstenadenatten.blogg.se
Postat av: Tim

Tack själv för 2007, och jag håller helt med dig om 2008; det kommer att bli grymmare.
Ta hand om dig tills vi hörs/ses igen.
/ Tim

2008-01-04 @ 21:43:02
URL: http://timsterner.blogspot.com
Postat av: Ida

Om det är av antingen lathet, dumhet eller bara vanligt light demens så glömmer jag bort din blogg i mellan varven - men så kommer jag på mig själv att åter igen gå in och läsa ...
Och till beskådning om det är rätt Ida som nämns!!! så blir jag då faktiskt benämnd i ditt fina tacktal till år 2007!! Så tack för de! =) Och tack för år 2007!! Både Nollningsfest, klassfest på Orrholmen och otaliga fester ute är något att verkligen minnas!

Men vilket år du har haft!!!! Helt otroligt! =)

Men som sagts tidigare 2008 kommer bli ett himla bra år!!

2008-01-05 @ 00:58:19
Postat av: catrin

åh! gud vad fint, jag blev så glad av att läsa det här. tack för att du nämner mej, och tack för gbg, och fyllesms:et. haha. det var faktiskt fint, även fast det var lite obegripligt.

2008-01-05 @ 13:21:41
Postat av: The Boss

Och var kommer rabarbern in! Det måste väl ändå med; hur kul är det att skörda rabarber på en skala från ett till tio? En given tia antar jag? Med tanke på den pekuniära ersättningen! Och samvaron med Ronny mfl?

2008-01-13 @ 00:13:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback